Thursday, October 15, 2009

Keje GileR!

Semalam, ntah apa yang ada dalam kepala otak nie, tetiba je dapat idea giler...

Mula-mula, petang tu aku n kawan rumate aku wat suprice party kat rumat aku ni...
beli la kek bagai...
pastu, kitowang makan kek ditambah ngan air jus tembikai n just tembikai susu...

Sampai la kul 6 petang...duduk2, sembang2...

tetiba,

kak tasya : "jom kuar nak??

kak nazirah : "g mane?"

me : "tengok movie nak!! ala, kita tengok kat kajang dah la..."

kak tasya : "kita tengok papadom lagi nak x??"

me : "jom!! jap, nak bagitau kat laki kita jap...kita g naik bas, nanti kita suh dia amek kat
kajang tuh..."

kak nazirah : "bley ke nak nek bas ni...bukan dia selalu x bagi ke..."

me : ala, x cuba x tau...jap eh, try call...

setelah beberapa kali call dia, x angkat2...so, bengang gak la...so, aku anta je sms...tapi, hati tetap nekad nak pegi tengok movie lagi pas maghrib...hahahaha

tetiba, kul 7, dia call...

dia : "awak cakap nak pegi mana?!!sape bagi nak nek bas...suka suki jer...ni sape yang ajar2
nak nek bas ni??!! dah pandai eh! kuar esok je xbley k??!! (nada marah + x puas hati)

me : "ala....bukan selalu...saya tension kat sini...awak asyk sibuk jer...plzzzzzzz (nada ala2 manja
memujuk-geli siut..huhuhu)

dia : "esok je la awak...siapkan xsgment tu dulu... k"

me : "xnak!!plzzz, kali ni jer...(masih berusaha mencairkan dia huhuhu)

dia : "yela2, sape lagi nak pegi??

me : "awk ajak la member awak, saya nak jejalan ngan member saya...kat sana nanti kita jadi single k...hehehe" (nada seronok giler)


tepat kul 7.30, pas maghrib, kitowang pun mulakan operasi...Perancangan awal nak ke kajang je, diubah ke alamanda...then tetiba plak dalam kete, perancangan nak tengok movie tu diubah plak ke mines...huhuhu...memang ntah apa2...

elok sampai je kat mines, memang dia wat keje giler ngan aku...mana tidaknya, beli tiket wayang asing2...aku,k.tasya n k.nazrh beli tiket untuk tengok citer papadom...yang dia beli tiket citer apa ntah...pastu, kitowang makan pun asing2...

aku mula2 macam bergurau je cakap jadi single tuh...tetiba dia memang buat...ish2...tapi, best gak jadi single satu malam...hahahaha

cumanya, kitowng ingat, pas je makan, nak g tangkap2 gambar,,,tapinya x sempat...pastu, tukar plan tangkp gambar pas tengok citer...

tetiba jer, 2 orang mamat yang bawa kitowang tuh nak terus balik...alasan nak berjogging,,,bengang je dengar,,,

tapi, papepun, malam tadi memang best...hahahaha...gelak macam nak mati dah...huhuhu

3 comments:

miSs siv said...

hoh!
razi tuh penjeles dgn cik driver bus ke hape~

khaira said...

>miss siv~~ huhuhu...

heart by heart.... said...

khai...khai..khai..khai....
ngeh..ngeh..ngeh...