Sunday, January 24, 2010

UPU VACATION - PD-

Hampir sekian lama x update blog, tetibe malam ni terdetik ati nak menulis something...
very sweet memory...nice so much... memang about happy family...

Walaupun UPU (urusetia perucapan umum) ni xde pertalian darah secara langsung,
tapi ikatan ukhwah kitowg sangatlah akrab...
sebab tu kami digelar keluarga UPU...huhuhu

Untuk tahun 2010 ni, buat pertama kalinya upu mengadakan vacation secara besar-besaran...
huhu...3 hari 2 malam, di Port Dickson...
memang best...

Acctually, terlalu banyak sangat aktiviti yang kitowang buat...
tapi, yang paling best adalah semasa mandi pantai...waktu naik banana boat n donut...
memang adventure...hihihi...

Waktu tu, macam dah x cukup suara jer nak menjerit...hahaha
waktu naik banana boat memang agak sakit sikit...coz, sampai kat tengah2 laut, dia akan jatuhkan semua org...so, nasib la macam mana...
yang aku memang x bley blah, bila aku jatuh, then pelampung yang aku pakai terbuka...
waktu tu plak, kat tengah2 laut...nasib baik aku sempat diselamatkan...tambah pulak, waktu tu aku x leh bernafas, cz perut aku terhentak something...
Ya Allah, memang Allah masih bagi aku peluang untuk terus hidup...Alhamdulillah...

Lepas je main banana boat, macam besala, duk mandi2 lagi, main tanam-tanam org dalam pasir, main istana pasir, posing2...n main kuiz2...regu pun kitowg main...huhuhu

Nak dijadikan cerita, waktu kitorg ngah wat istana pasir, tetiba ada sowg abg ni datang...
tau dia wat apa???

Dia datang duk promote donut boat....
katanya, best...ala2 kita drift gitew...
Pastu, aku pun ngan bangganya, nak mencuba...
Dan aku antara org pertama yang cuba benda alah tu, ngan suhaimi n kak mina...
acctually, menda tu leh naik 3 or 2 org...
RM 20 ringgit satu kepala...

Nak tau tak perasaan naik menda tuh???
Ya Allah...
Hanya tuhan jer yang tau macamana...
mula2 agak kecut perut...
bayangkanlah, dah la dia tarik laju...
then kita kene pegang betul2 kuat...
waktu dia pusing, memang rasa nak terjatuh...
tambah plak, kalu kita duk kat tepi...
memang rasa nak terjatuh dalam air la...hahaha
Kalu tangan x cukup kuat untuk pegang, lebih baik xyah naik...
cilap2, bley tercampak kat tengah2 laut tuh...
huhuhu...waktu ni la aku rasa macam tengah terbang...
dan kadang2 rasa kecut perut n xde suara nak menjerit lagi...huhuhu

Hmm...cukup la dulu takat ni...
mengantuk la pulak...
lagipun, sok pagi ada kuiz...hihihi (x baca apa pun lagi)...
cerita n gambar2...next entry la yer...
hehehe
banyak lagi benda nak citer benarnya...
papepun, vacation kali ni, memang best!
best sangat2!!!!

THANKS 4 ALL OF AKASIAN N ALAM....WE ARE HAPPY FAMILY EVER N EVER...
LUV U ALL....

MAJU DEBAT UNTUK UKM...(TIBAAA JAH...)

3 comments:

heart by heart.... said...

amboi...hepy bukan main, sampai ati tinggalkan kak...uuuuwwwwaaaaa...
pe2 pun thanks! belanje colonel burger and chesse cake....len kali leh belanje lg..yg besar plak erk... =)

khaira said...

hehehe...
akak dah tinggalkan khai seminggu kot sebelum nie...
hehehe
ala, khai belanja cikit jer tu...
nanti akak bertunang, mesti akak bawakan kek untuk khai plak kan...
hhahah

heart by heart.... said...

hahaha...insyaAllah, tapi dah seminggu..xtau ler kot cake tu elok lg ke x..hehehe